zondag 5 april 2020

Palmzondag, begin van de stille week

Vandaag gaat week 4 in van de 'intelligente lock down', oftewel de periode waarin het de bedoeling is te voorkomen dat mensen elkaar besmetten met een virus dat zich razendsnel kan verspreiden en mensen ernstig ziek kan maken en sommigen zelfs kan doden, ondanks een verblijf in het ziekenhuis, zelfs op de IC.

Vandaag vind ik het tijd geworden om mijn gedachten over deze periode te gaan delen in teksten (en beelden) die als hoofdthema 'levenskunst' hebben.


Wat je hier aan gaat treffen zal een zeer divers aanbod zijn, dat alles te maken heeft met de complexiteit van mijn eigen bestaan en de ingewikkeldheid van de tijd waarin we leven en voortkomt uit mijn brede interessevelden en uitermate gevarieerde kennis en talenten.

Het gaat in deze teksten niet om mij, al spreek ik vaak vanuit mijzelf. Ik spreek vanuit mijzelf omdat ik uitsluitend zeker ben van wat voor mijzelf werkt of zinvol is of betekenis heeft en ik de lezer op geen enkele wijze de indruk geven wil dat ik zou kunnen bepalen hoe een ander dient te leven of te handelen of te denken of te voelen. Wie ben ik om dat zelfs maar te durven suggereren!

Wie ik ben?
Daar is een aparte tekst over. Elders op deze pagina te vinden (zie zijbalk).

Wat ik ga bieden is een aanbod afkomstig uit mijn halve eeuw levenservaring, waarin ik zeer diverse kanten van het menselijk bestaan tegengekomen ben.
Alles wat ik ooit meemaakte heeft me gevormd tot de persoon die ik nu ben, zoals dat bij ieder mens gezegd kan worden, al zal de een meer vorming gekregen hebben dan de ander, al dan niet gepland.

De frequentie van verschijnen van teksten zal onregelmatig zijn, beïnvloed door de actualiteit van alledag en de specifieke gebeurtenissen in mijn persoonlijke leven.

Dit is de aftrap!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.